Składanie zamówienia
Kiedy?
Wykonanie tortu artystycznego od momentu złożenia zamówienia do chwili kiedy odbierasz go z pracowni to naprawdę czasochłonny proces. Dlatego zamówienia najlepiej składać z około 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem. W przypadku większych zamówień np. komunijnych lub weselnych – minimum 2-3 miesiące przed uroczystością. Generalnie im szybciej napiszecie, tym większą macie szansę na dostępność terminu. Zamówienia ekspresowe, tj. złożone poniżej 5 dni przed datą odbioru, przyjmuję wyłącznie w wyjątkowych sytuacjach. Realizacja takiego zamówienia wiąże się z dodatkową opłatą.
Jak?
W wiadomości podaj kilka informacji, które pomogą mi wstępnie wycenić Twoje słodkości:
- data i preferowana godzina odbioru
- wielkość tortu (ilość porcji)
- smak
- motyw przewodni (możesz opisać na czym Ci zależy lub wysłać zdjęcie do inspiracji)
- nr kontaktowy
Warunkiem przyjęcia zamówienia do realizacji jest wpłata bezzwrotnego zadatku. Kwotę oraz nr konta do wpłaty znajdziesz w potwierdzeniu zamówienia, które prześlę po akceptacji ceny końcowej. Po wpłacie zadatku możesz otrzymać wstępny projekt tortu. Pamiętaj, że jeśli chcesz zmienić wielkość tortu, smak czy dekorację możesz to zrobić najpóźniej 5 dni przed datą odbioru.
Odbiór i transport
Odbiór zamówień jest możliwy 7 dni w tygodniu. Godzinę odbioru ustalam z każdym klientem indywidualnie. Staram się dopasować do Ciebie, dlatego mam ogromną prośbę o punktualny odbiór zamówienia, a jeśli wydarzy się coś niespodziewanego zadzwoń lub napisz, że się spóźnisz lub chciałbyś być wcześniej. Tort należy przewozić w aucie na płasko, najlepiej na podłodze za lub przed siedzeniem pasażera. Nigdy nie kładź tortu na pochyłym siedzeniu! Pamiętaj, że to delikatny produkt, dlatego jedź ostrożnie i unikaj gwałtownego hamowania.
Przechowywanie i ostatnie wskazówki
Tort koniecznie przechowuj w lodówce. Garaż lub balkon nie są dobrym pomysłem. Zamówienie zawsze jest zapakowane w wysokiej jakości, specjalny karton z atestami do kontaktu z żywnością. Przechowuj tort właśnie w tym opakowaniu. Około 15 minut przed podaniem wyjmij tort z lodówki – nie będziesz mieć problemów z krojeniem. Przygotuj ostry nóż i kubek z gorącą wodą. Słodkości z mojej pracowni są przygotowane ze świeżych, naturalnych produktów, dlatego ich termin przydatności do spożycia to 2 dni od momentu odbioru. Dekoracje oraz torty piętrowe mogą zawierać niejadalne elementy dopuszczone do kontaktu z żywnością, np. wykałaczki, druciki, drewniane patyczki, wsporniki.